Suunnittelu Kunnari

Osaamista ja tekoja

 

Arkkitehtonisesti vaativa

Saunalahti, Espoo 2014 - omakotitalo 260 br-m² ja autotalli 35 br-m²

Arkkitehtuurin vaatimusten takia lukuisilla ja vaativilla yksityiskohdilla suunniteltu yksilöllinen kaksikerroksinen valuharkoista rakennettu kivitalo. Saanut myös kansainvälistä huomiota Wallpaper-lehdessä. Katso lisää tästä.

Vastuut: vastaava työnjohto, täydentävä rakennesuunnittelu.

Isosti puusta

Landbo, Helsinki 2013 - omakotitalo 348 br-m², autotalli 100 br-m² ja autokatos 30 br-m²

Tiiviisti rakennettu kolmen rakennuksen kokonaisuus puisista suurelementeistä. Vaativiin perustusolosuhteisiin ontelolaatoista tehty tuulettuva alapohja ja tontillisesti tiivisrakentamisen vaatimia palosuojausrakenteita.

Vastuut: vastaava työnjohto, autotallin perustusten rakennesuunnittelu.

Huoneistomuutos arvokiinteistöön

Punavuori, Helsinki 2008 – asuinhuoneistot 2h+avok. 59 m² ja 2h+avok. 51 m²

Huoneistomuutos 1912 valmistuneessa jugendtalossa, kahden yksilöllisen huoneiston peruskorjaus muuntamalla yksiö ja kolmio kahdeksi kaksioksi. Uusien keittiöiden ja märkätilojen rakentaminen ja tilaratkaisut useaan kertaan uudistetussa asuinkerroksessa.

Vastuut: pääsuunnittelu, rakennesuunnittelu ja vastaava työnjohto.

Rintamamiestalon uusi elämä

Korpilahti, Jyväskylä 2015 - rintamiestalon peruskorjaus, 193 br-m²

1954 valmistuneen rintamamiestalon mittava peruskorjaus. Ullakkotilojen uudistaminen huonetiloiksi, alapohjan uusiminen, salaojituksen uusiminen, öljylämmityksen korvaaminen maalämmöllä, ilmanvaihdon muuttaminen koneelliseksi, lämmitys- ja vesijärjestelmien uusiminen sekä sähköistyksen uusiminen. Lukuisia vaativia talotekniikkaratkaisuja varausten ja pinta-asennusten muodossa.

Vastuut: pääsuunnittelu, rakennesuunnittelu ja vastaava työnjohto.

Yksilöllisesti kivestä

Sipoonranta, Sipoo 2012 - omakotitalo 243 br-m², autotalli br-m² ja rantasauna 29 br-m²

Yksilöllisesti suunniteltu kokonaisuus merenrantatontille Sipoonrantaan Sipooseen. Kaksikerroksisen asuinrakennuksen kantavana rakenteena on valuharkko. Kaikki rakennukset ovat perustettu paalujen varaan, rantasauna on teräsrakenneperusteinen.

Vastuut: rakennesuunnittelu, rantasaunan rakennussuunnittelu.

Kivijalasta alaspäin

Ruoholahti, Helsinki 2007 – uusi kellaritila vanhaan rivitalohuoneistoon, 45 br-m²

Suojeltuun, 1880-luvulla rakennettuun, rivitalokohteeseen uuden kellaritilan rakentaminen vanhaan puurakenteisen asuinhuoneiston alapuolelle, kiviladotun perusmuurin sisäpuolelle. Vaativia rakenneratkaisuja perusvesien hallintaan ja toteutuksen edellytyksiin.

Vastuut: hankekonsultointi, rakennesuunnittelu.

Yhteistilat omaksi iloksi

Konala Helsinki 2015, paritalon kellarin peruskorjaus, 149 br-m²

1970-luvulla rakennetun paritalon yhteiskellaritilojen muutos huoneistokohtaisiksi pesuhuone- ja saunatiloiksi talotekniikka uusien. Alapohjan uusiminen, perusmuurin sisäkuoren uusiminen, öljylämmityksen vaihto kaukolämpöön ja patterilämmityksen korvaaminen lattialämmityksellä. Märkätilojen ja uusien kellariuloskäyntien rakentaminen.

Vastuut: hankekonsultointi, rakennesuunnittelu.